جاستین روزنشتاین؛ در آرزوی خوشبختی جهانیان
04
سپتامبر

جاستین روزنشتاین؛ در آرزوی خوشبختی جهانیان

جاستین روزنشتاین متولد سیزدهمین روز ماه می سال 1983 در منطقه آلامدا در شرق خلیج سانفرانسیسکو است. شاید اولین خوش‌شانسی روزنشتاین همین بود که در منطقه خلیج سانفرانسیسکو بزرگ شد؛ جایی که خانه غول‌های تکنولوژی جهان و البته یکی از ثروتمندترین مناطق آمریکاست. او در شهر اوکلند به مدرسه رفت که در شمال سیلیکون‌ولی قرار دارد و از آنجایی که دانش‌آموز موفق و بلندپروازی هم بود، در دانشگاه استنفورد ثبت‌نام کرد. روزنشتاین در این دانشگاه به تحصیل در رشته ریاضیات پرداخت و در بیست سالگی فارغ‌التحصیل شد. او پیش از فارغ‌التحصیلی از استنفورد، به عضویت «برنامه یاران می‌فیلد» درآمد که برنامه‌ای دانشگاهی برای ارایه آموزش عمیق و تجربه کارآفرینی در حوزه تکنولوژی به دانشجویان است. روزنشتاین بعد از فارغ‌التحصیلی هم در دوره تحصیلات تکمیلی علوم کامپیوتر دانشگاه استنفورد شرکت کرد، اما در سودای پیوستن به غول موتور جستجوی اینترنتی جهان، آن را ترک کرد.

با این اوصاف جاستین روزنشتاین در ماه مارس سال 2004 به عنوان مدیر محصول به شرکت گوگل پیوست و پروژه‌هایی در بخش ارتباطات و همکاری گوگل را مدیریت کرد. اولین پروژه‌هایی که روزنشتاین مسئولیت آنها را به عهده داشت سرویس ایجاد وب‌سایت گوگل (Google Page Creator) که بعدها توسعه یافت و به گوگل سایتس (Google Sites) تغییر کرد و البته پروژه‌ای با اسم رمز «نوک اردکی» (Platypus) بود که در نهایت به سرویس میزبانی و به‌اشتراک‌گذاری فایل گوگل درایو (Google Drive) تبدیل شد. جالب است بدانید که ابداع و نوشتن برنامه اوله چت جیمیل هم به عهده روزنشتاین بوده است. با این همه او در ماه آوریل سال 2007 گوگل را به مقصد فیس‌بوک ترک کرد.

یک ستون‌نویس گیاهخوار

روزنشتاین از ماه می سال 2007 به عنوان یک مهندس ارشد در فیس‌بوک مشغول به کار شد. او از نزدیک با مارک زاکربرگ و داستین موسکوویتز کار می‌کرد و مسئولیت تیم فنی صفحات فیس‌بوک، کلید لایک و بیکن فیس‌بوک را که بخشی از سیستم تبلیغات این شبکه اجتماعی بود، به عهده داشت. روزنشتاین و موسکوویتز در فیس‌بوک توانستند با همکاری یکدیگر یک ابزار ارتقا بهره‌وری در کار را تولید کنند و نام «تَسکز» (Tasks) را برای آن انتخاب کردند. به همین خاطر بود که روزنشتاین همراه با موسکوویتز در ماه نوامبر سال 2008 از فیس‌بوک بیرون آمدند تا شرکت تازه‌ای به نام «آسانا» (Asana) را تاسیس کنند؛ شرکتی که سه سال بعد به طور رسمی معرفی شد و محصولات آن از ماه آوریل سال 2012 به عرضه تجاری رسیدند. این شرکت که محصولات متنوعی را برای بهبود کارآیی در دفاتر کاری ارایه می‌دهد، در ماه سپتامبر سال 2020 وارد بورس شد و با ارزشی در حدود 5/5 میلیارد دلار، سهام آن برای اولین بار به عرضه عمومی رسید. این شرکت و محصولاتش در سال‌های اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته‌اند و آسانا تا سال 2021 بیش از 107 هزار مشتری داشته است.

از آنجایی که روزنشتاین همیشه دغدغه خوشبختی و کامیابی نوع بشر را داشته است، در سال 2014 سازمانی غیرانتفاعی را با نام «یک پروژه» (One Project) بنیان گذاشت. او اعتقاد دارد که ماموریت این سازمان استفاده از تکنولوژی برای تامین منافع جامعه و رسیدن به پیشرفت و موفقیت جهانی است. جاستین روزنشتاین در اغلب محافل و گردهمایی‌های صنعت تکنولوژی شرکت می‌کند و درباره تجارت و فناوری صحبت می‌کند. او دیدگاه‌هایش درباره توسعه نرم‌افزارهای همکاری موثر را در مجله «وایرد» (Wired)، نظراتش درباره استراتژی رهبری و طراحی نرم‌افزارهای تجاری را در «فست کمپانی» (Fast Company)، تجاربش در زمینه کارآفرینی را در «تک‌کرانچ» (TechCrunch) و عقایدش درباره خلاقیت را در تایم (TIME) می‌نویسد و منتشر می‌کند. روزنشتاین همچنین در فیلم مستند «معضل اجتماعی» (The Social Dilemma) هم در نقش خودش بازی کرده است. این فیلم به بررسی پدیده شبکه‌های اجتماعی و آسیب‌های می‌پردازد که به جامعه وارد می‌کنند.

جاستین روزنشتاین که گیاهخوار است در یک منطقه مسکونی اشتراکی در منطقه میژن سانفرانسیسکو زندگی می‌کند. او که به خاطر در اختیار داشتن سهام قابل‌توجهی در فیس‌بوک و آسانا، یکی از ثروتمندترین مدیران دره تکنولوژی است، اعلام کرده که قصد دارد بیشتر دارایی‌هایش را صرف اهداف انسان‌دوستانه بکند.