آنتن تلسکوب فضایی جیمز وب برای ارسال داده به زمین باز شد
30
ژانویه

آنتن تلسکوب فضایی جیمز وب برای ارسال داده به زمین باز شد

تلسکوپ فضایی جیمز وب چند روز پیش سرانجام به مقصد نهایی خود در مدار زمین رسید و قرار است تا چند ماه آینده ماموریت علمی خود را شروع کند. ناسا حالا برای آماده‌سازی این تلسکوپ، آنتن High-Gain آن را که قرار است داده‌ها را به زمین ارسال و دستورات مرتبط را از زمین دریافت کند، فعال کرده است.

تصویر زیر، قسمت‌های اصلی تلسکوب فضایی جیمز وب را نشان می‌دهد و حالا با باز شدن آنتن آن تقریبا می‌توان گفت که همه قسمت‌های آن به‌طور کامل راه‌اندازی شده‌اند. آنتن این تلسکوپ در قسمت بالای آن یعنی جایی که محل سیستم ارتباطات تلسکوپ است قرار دارد.
ناسا گفته است که آنتن جیمز وب یمی از مهم‌ترین قسمت‌های این تلسکوپ است و قرار است هر روز داده‌هایی به حجم ۲۸.۶ گیگابایت را به زمین ارسال کند. این داده‌ها قرار است از طریق شبکه فضای عمیق (Deep Space Network) ناسا که در سه نقطه مختلف دنیا مستقر هستند دریافت شوند.

جیمز وب

ناسا در توضیح این فرایند گفته است:

جیمز وب برای اینکه بتواند داده‌ها را به‌صورت بهینه به زمین ارسال کند، از یک طیف الکترومغناطیسی به نام باند رادیویی Ka استفاده خواهد کرد. این باند در مقایسه با باند S می‌تواند داده‌های بیشتری را به زمین ارسال کند و ترکیب آن با آنتن High-Gain باعث خواهد شد تا تصاویر باکیفیت فضا در اختیار تعداد زیادی از ستار‌ه‌شناسان در سرتاسر دنیا قرار بگیرد.

ناسا ضمنا گفته است که اولین هدف مطالعاتی تلسکوب فضایی جیمز وب ستاره HD 84406 خواهد بود و اگر همه چیز خوب پیش برود ما برای اولین بار تصاویر باکیفیت این ستاره بسیار درخشان و پرنور را مشاهده خواهیم کرد.