تصاویر سیستم‌عامل اندرومدا، نسخه ویژه ویندوز برای دستگاه‌های دونمایشگره، فاش شد
23
ژانویه

تصاویر سیستم‌عامل اندرومدا، نسخه ویژه ویندوز برای دستگاه‌های دونمایشگره، فاش شد

تصاویر منتسب به نسخه‌ی ویژه‌ی ویندوز برای دستگاه‌های دونمایشگره‌ نشان می‌دهند مایکروسافت سعی کرده است تا نسخه‌ی مدرن‌تر ویندوزفون را خلق کند.دونمایشگره

افشاگران بارهاوبارها اعلام کرده‌اند مایکروسافت مشغول کار روی نوعی دستگاه جیبی جدید در قالب خانواده‌ی سرفیس است که از نسخه‌ی سفارشی سیستم‌عامل ویندوز استفاده می‌‌کند. باور بر این بود که پروژه‌ی تولید سرفیس جیبی مایکروسافت پیش از تصمیم این شرکت به استفاده از اندروید برای سرفیس دوئو دنبال می‌شده است.

به‌نوشته‌ی ورج، رسانه‌ی ویندوزسنترال توانسته است به نسخه‌ی آزمایشی اولیه‌ی سیستم‌عامل اندرومدا دست پیدا کند که در حال اجرا روی گوشی لومیا ۹۵۰ است. تصاویر منتشرشده نشان می‌دهند مایکروسافت تا حد زیادی ایده‌های خود را در قالب پروژه‌ای پیاده کرده که بیشتر شبیه نسخه‌ی مدرن‌تر ویندوز‌ فون است.

سیستم‌عامل اندرومدا هرگز قرار نبود با گوشی لومیا ۹۵۰ دردسترس قرار بگیرد؛ بااین‌حال، شماری از مهندسان مایکروسافت از این گوشی هوشمند برای آزمایش برخی از بخش‌های سیستم‌عامل مذکور استفاده کردند. همه‌ی مهندسان مایکروسافت به پروتوتایپ دستگاه دونمایشگره‌ی این شرکت دسترسی نداشتند که اتفاقی معمول در شرکت‌های بزرگ حوزه‌ی فناوری است؛ ولی این افراد همچنان موظف بودند روی بخش‌های مختلف اندرومدا کار کنند.

اسکرین شات اندرومدا سیستم عامل دو نمایشگره ویندوز مایکروسافت

تصاویری که ویندوزسنترال منتشر کرده است، نسخه‌ی اولیه‌ی سیستم‌عاملی را نشان می‌دهد که می‌توانست درنهایت ویندوزفون مخصوص دستگاه‌های دونمایشگره نام بگیرد. ردموندی‌ها برای طراحی صفحه‌ی قفل اندرومدا به‌وضوح از صفحه‌ی قفل ویندوزفون الهام‌ گرفته‌اند و کورتانا نوتیفیکیشن‌ها را مدیریت می‌کند.

تفاوت مهم این است که صفحه‌ی قفل در اندرومدا می‌تواند در نقش صفحه‌ای برای یادداشت‌برداری ظاهر شود. برای این کار، به اجرای اپلیکیشن مجزا نیازی نیست و کاربر فوراً می‌تواند روی صفحه‌ی قفل یادداشت‌برداری کند.دونمایشگره

حتی صفحه‌ی هوم نیز برای یادداشت‌برداری کاربرد دارد و مایکروسافت آن را Journal خطاب می‌کند؛ البته بعداً نام آن به اپلیکیشن مایکروسافت وایت‌برد تغییر پیدا کرد. این دفترچه‌یادداشت دیجیتالی از نوشتن، یادداشت‌های سنجاق‌شده، تصاویر و اشیای سه‌بعدی پشتیبانی می‌کند.

در دیگر بخش‌های سیستم‌عامل می‌بینیم که اندرومدا به‌صورت اولیه از ژست‌های لمسی پشتیبانی می‌کند. به‌نظر می‌رسد مایکروسافت این ژست‌های لمسی را بهبود داده و در‌نهایت از آن‌ها در اندرویدِ به‌کاررفته در سرفیس دوئو استفاده کرده است. اکثر بخش‌های رابط کاربری اندرومدا شباهت‌های زیادی به رابط کاربری سرفیس دوئو دارند یا از آن‌ها به‌عنوان منبع الهام شماری از قابلیت‌های ویندوز ۱۱ استفاده شده است.دونمایشگره

با وجود اتفاقات رخ‌داده برای اندرومدا، دیدن پروژه‌ای که مایکروسافت روزی روی آن کار می‌کرد، هیجان‌انگیز است. پس از بررسی شرایط، ردموندی‌ها در‌نهایت تصمیم گرفتند تولید سرفیس جیبی و سیستم‌عامل اندرومدا را متوقف کنند و سراغ دستگاه مشابهی بروند که از اندروید استفاده می‌کند. مایکروسافت مشغول کار روی سرفیس نئو نیز بود؛ یعنی دستگاه دونمایشگره‌ی بزرگ‌تری که از ویندوز ۱۰ ایکس استفاده می‌کرد. ناگفته نماند آن پروژه با لغو توسعه‌ی ویندوز ۱۰ ایکس به‌پایان راه رسید.