12
ژوئن

عدد پی با Google Cloud تا ۱۰۰ تریلیون رقم محاسبه شد

رکوردشکنی جدید گوگل؛ عدد پی با Google Cloud تا ۱۰۰ تریلیون رقم محاسبه شد

عدد پی با Google Cloud تا ۱۰۰ تریلیون رقم محاسبه شدیکی از توسعه‌دهندگان Google Cloud موفق شد با شکستن رکورد قبلی این شرکت، این بار عدد پی را تا رقم ۱۰۰ تریلیونم محاسبه کند.

اِما هاروکا ایوائو، توسعه‌دهنده Google Cloud، در سال ۲۰۱۹ توانست عدد پی را تا رقم ۳۱٫۴ تریلیونم محاسبه کند. حالا وی باردیگر بازگشته است تا رکورد پیشینش را بشکند. به‌گزارش ورج،‌ هاروکا ایوائو با استفاده از برنامه‌ی y-cruncher و الگوریتم Chudnovsky توانسته است رکورد پیشین خود را بکشند و عدد پی را تا رقم ۱۰۰ تریلیونم محاسبه کند.

گفته می‌شود پس از شروع محاسبه در اکتبر ۲۰۲۱، کار کامپیوترها تا مارس ۲۰۲۲ به‌طول انجامید. کل فرایند ۱۵۷ روز بوده که در‌مقایسه‌با ۱۲۱ روزی که در سال ۲۰۱۹ صرف یافتن عددی کوتاه‌تر شد، بیش از دو برابر سریع‌تر پیش رفته است.

به‌گفته‌ی ایوائو، او از همان ابزارها و تکنیک‌های استفاده کرده است که پیش‌تر نیز به‌کار گرفته بود. وی سرعت افزایش‌یافته‌ی فرایند محاسبات گروه خود را به بهبود بخش‌هایی از Google Cloud در سال‌های اخیر نسبت داده است که از آن‌ها می‌توان به دستیابی به سرعت ۱۰۰ گیگابیت‌بر‌ثانیه‌ای در شبکه و تعادل بیشتر در قابلیت Persistent Disks اشاره کرد.

تصویری از محاسبه عدد پی تا رقم ۱۰۰ تریلیونم توسط گوگل cloud

حجم عظیم داده‌های پردازش‌شده برای محاسبه‌ی رقم‌های عدد پی یکی دیگر از تفاوت‌های مهم محسوب می‌شود. هاروکا ایوائو در پستی نوشته شده است در محاسبات سال ۲۰۱۹، رایانه‌ها حدود ۱۹ هزار ترابایت داده را پردازش کردند؛ اما این بار برای محاسبه ۱۰۰ تریلیون رقم، حدود ۸۲ هزار ترابایت داده پردازش شده است.

رکورد جدیدرکورد قدیمی
تعداد ارقام به‌دست‌آمده۱۰۰ تریلیون۳۱٫۴ تریلیون
زمان محاسبه۱۵۷ روز۱۲۱ روز
میزان داده پردازش‌شده۸۲ هزار ترابایت۱۹ هزار ترابایت

گوگل برای تشخیص بهتر فیشینگ در مرورگر کروم از یادگیری ماشینی استفاده می‌کند

عدد پی با Google Cloud تا ۱۰۰ تریلیون رقم محاسبه شددر بخش دیگری از نوشته‌های اوائو، حقایق جالب دیگری نیز وجود دارد. وی برای نشان‌دادن عظمت عدد ۱۰۰ تریلیون مقایسه جالبی کرده است. به‌گفته‌ی او، اگر ۱۰۰ تریلیون اینچ نان شیرینی روی‌هم گذاشته شوند، می‌توان ۳,۳۰۴ بار به ماه رفت و بازهم به زمین بازگشت.

ارقامی که هاروکا ایوائو و گروهش به‌دست آورده‌اند، الگوریتمی موسوم به فرمول Bailey-Borwein-Plouffe نیز بررسی و تأیید کرده است؛ به‌همین‌دلیل،‌ اگر گوگل بخواهد آن را در کتاب رکوردهای جهانی گینس ثبت کند، به مشکل برنخواهد خورد.