برسی دقیق تاریخچه مایکروسافت | داستان شرکت Microsoft
07
فوریه

برسی دقیق تاریخچه مایکروسافت | داستان شرکت Microsoft

محال است که کاربر کامپیوتر باشید و اسم مایکروسافت به‌ گوش‌تان نخورده باشد. در این مطلب به تاریخچه مایکروسافت می‌پردازیم و داستان برند را شرح می‌دهیم.

مایکروسافت یک شرکت چندملیتی آمریکایی است که دفتر مرکزی آن در شهر ردموند واشنگتن قرار دارد. این شرکت در آ<ریل سال 1975 توسط بیل گیتس و پل آلن تأسیس شد و هم‌اکنون در زمینه‌های تولید، صدور مجوز و فروش‌ نرم‌افزار و سخت‌افزار مشغول به‌ فعالیت است. تاریخچه  با پستی‌ها و بلندی‌های مختلفی همراه بوده و مسیر طولانی‌ای را طی کرده تا بتواند به برترین شرکت نرم‌افزاری جهان تبدیل شود. در این مطلب به بررسی تاریخچه مایکروسافت و تاریخچه برند مایکروسافت می‌پردازیم و داستان این برند دوست‌داشتنی را شرح می‌دهیم.

تاریخچه مایکروسافت: تأسیس

مایکروسافت تأسیس : شروع تاریخچه شرکت (شرکت microsoft) به یک رابطه دوستی قدیمی بازمی‌گردد؛ دوستی‌ای میان پل آلن و بیل گیتس. آلن و گیتس دوستان دوران کودکی بودند و از همان زمان به دنیای کامپیوتر علاقه داشتند. سال 1972 بود که این دو به کمک یکدیگر، شرکت مستقل خود را تأسیس کردند.  Traf-O-Data اولین همکاری و نرم‌افزار مشترک پل و بیل بود که راه‌حلی برای کنترل ترافیک ارائه می‌داد.. در آن زمان گیتس در هاروارد تحصیل می‌کرد و آلن مدرک دانشگاهی خود از وانشگتن دریافت کرده بود.

تاریخچه مایکروسافت

با عرضه کامپیوتر Altair 8800، این دو دوست‌دار کامپیوتر تصمیم گرفتند تا یک کامپایلر زبان BASIC برای این دستگاه توسعه دهند و نتیجه آن، همکاری آلن و گیتس با مدیر شرکت MITs بود. در آوریل سال 1975، خلق شد؛ شرکتی که امروزه در میان تمام کاربران کامپیوتر شناخته شده است. نام از دو کلمه مایکروسیستم (Micro system) و سافت‌ور (Software) الهام گرفته شده که پیشنهاد پل آلن بود.

در آگوست 1977، کمتر از یک سال بعد، اولین دفتر بین‌المللی این شرکت در ژاپن با عنووان ASCII Microsoft افتتاح شد و در سال 1979، دفتر اصلی شرکت به بلوو واشنگتن نقل مکان کرد.

تاریخچه مایکروسافت: ورود به دنیای سیستم‌عامل

زنیکس، محصولی بود که مایکروسافت با استفاده از آن در سال 1980 به بازار کار سیستم‌عامل وارد شد و پس از آن نیز، MS-DOS را خلق کرد. شکست مذاکرات مایکروسافت در تحقیقات دیجیتال موجب شد تا در نوامبر 1980، سیستم‌عامل جدیدی تحت عنوان CP/M از سوی این شرکت به‌بازار عرضه شود که در سال‌های بعد در رایانه‌های شخصی IBM نیز مورد استفاده قرار گرفت.

داستان برند مایکروسافت

قرارداد میان مایکروسافت و IBM منجر شد تا مایکروسافت سیستم‌عامل DOS-86 را با قیمت 50 هزار دلار از شرکت سیاتل کامپیوتر پروداکتس خریداری کند. تغییرات بر این سیستم‌عامل، MS-DOS را ایجاد کرد که بعدها در کامپیوترهای IBM با عنوان PC DOS شناخته شد.

عدم محدودیت‌های کپی رایت روی سیستم‌عامل منجر شد تا پس از مدتی، مایکروسافت به عرضه‌کننده اصلی سیستم‌عامل‌های کامپیوترهای شخصی تبدیل شود؛ به‌گونه‌ای که IBM و شرکت‌های دیگر برای توسعه سیستم‌عامل‌های خود به بیل گیتس و مایکروسافت مراجعه می‌کردند.

سال 1983 پس از عرضه ماوس اختصاصی مایکروسافت و معرفی بخش انتشاراتی Microsoft Press، پل آلن به سرطان خون مبتلا شد و در همان سال از شرکت استعفا داد. ادامه همکاری‌های مایکروسافت و IBM منجر به عرضه سیستم‌عامل OS/2 در سال 1985 شد. در این میان، تیم بیل گیتس نیز در تلاش برای توسعه سیستم‌عامل اختصاصی مایکروسافت بودند. در نهایت در نوامبر 1985، ویندوز به‌عنوان افزونه‌ای گرافیکی برای MS-DOS معرفی شد. دفتر اصلی مایکروسافت در سال 1986 به ردموند منتقل شد و سهام شرکت نیز به‌صورت عمومی عرضه شد؛ عرضه‌ای که در چند ماه بعد گیتس را به جمع میلیاردهای جهان اضافه کرد.

بخش هیجان‌انگیز داستان با همکاری‌های گسترده‌اش با دیگر غول‌های فناوری همچون اپل رقم خورد. گیتس و استیو جابز درپی دیدارهای متعدد، قراردادهایی برای توسعه نرم‌افزارهای مختلف امضا کردند اما معرفی ویندوز در سال 1985 موجب شد تا اپل، را به نقص قوانین کپی‌رایت متهم کند. این، آغاز درگیری‌های اپل و مایکروسافت، یا بهتر است بگوییم، آغاز دعوای استیو جابز و بیل گیتس در رسانه‌ها و دادگاه‌های مختلف بود.

تاریخچه مایکروسافت: ورود آفیس

ردموندی‌های در سال 1990، مجموعه نرم‌افزارهای آفیس را روانه بازار کردند که شامل نرم‌افزارهای کاربردی‌ای همچون ورد و اکسل می‌شد. با عرضه نسخه سوم سیستم‌عامل ویندوز در سال 1990، مایکروسافت ویندوز را با آفیس مجهز کرد؛ مجموعه نرم‌افزاری که با اضافه شدن پیشرفت‌ها و قابلیت‌های جدید به عضوی اصلی در دنیای سیستم‌عامل‌‌ها و به‌خصوص تبدیل شد.

تاریخچه شرکت مایکروسافت

داستان برند مایکروسافت: ورود به دنیای وب و بازی

مایکروسافت در سال 1995 قصد ورود به بازارهای جدید را داشت و فرصتی استثنایی در دنیای وب می‌دید. با عرضه ویندوز 95 علاوه بر ظاهر گرافیکی قوی‌تر و امکانات جدید، سرویس آنلاین MSN نیز معرفی شد؛ اقدامی که مایکروسافت را برای رقابت با شبکه‌های اینترنتی دیگر آماده کرد.

مرورگر اکسپلورر نیز بعد از مدتی به دنیای وب وارد شد. با عرضه بسته‌های جدیدی از ویندوز 95 مانند ویندوز 95 پلاس، اینترنت اکسپلورر را توسعه داد و با ویژگی‌هایی جدید عرضه کرد. پس از این در سال 2000، بیل گیتس تصمیم به کناره‌گیری گرفت و میز مدیرعاملی را به استیو بالمر واگذار کرد و به‌عنوان مدیر بخش معماری نرم‌افزار در مایکروسافت به فعالیت خود ادامه داد.  سال 2001 بود که مایکروسافت ویندوز XP را معرفی کرد که ترکیبی از سیستم‌عامل‌های معمولی و NT مایکروسافت بود که برپایه کدهای NT توسعه پیدا کرد. XP سال‌ها به‌عنوان پرطرفدارترین نسخه ویندوز شناخته می‌شد و همچنان در بسیاری از کشورها استفاده می‌شود.

فعالیت ردموندی‌ها در سال 2001 بسیار افزایش یافت، به‌گونه‌ای که در همین سال اولین کنسول بازی مایکروسافت تحت عنوان ایکس باکس معرفی شد و این شروع رقابت با کنسول‌های گیمینگ سونی و نینتندو بود. در سال 2005 نیز محبوب‌ترین کنسول مایکروسافت که موفقیت چشم‌گیری به همراه داشت، ایکس باکس 360 به بازار عرضه شد.

داستان برند مایکروسافت: ویندوز 7

سال 2007، ویندوز ویستا در کنار آفیس 2007 به بازار عرضه شد و با فروش بالای خود، رکوردی عالی برای مایکروسافت رقم زد. بیل گیتس در سال 2008 تصمیم به استعفا کرد اما جایگاه رئیس هیئت مدیره و مشاور پروژه‌ را در شرکت حفظ کرد. سال 2008، آژور (Azure)، سرویس رایانش ابری عرضه شد. یک سال بعد، فروشگاه‌های فیزیکی ردموندی‌ها یعنی Microsoft Store افتتاح شد. اولین فروشگاه رسمی در اکتبر 2009 در آریزونا تأسیس شد. در همان سال مایکروسافت ویندوز 7 را عرضه کرد؛ ویندوزی که هنوز به عقیده بسیاری، برترین سیستم‌عامل کامپیوتر‌های شخصی و لپ‌تاپ‌ها است و بخشی از تاریخچه مایکروسافت با آن ثبت شده است. با ترفند ویندوز آشنا شوید.

تاریخچه ماکروسافت

سال‌های پایانی 2010 بود که مایکروسافت تصمیم به توسعه سیستم‌عاملی برای گوشی‌های هوشمند گرفت و تلاش‌های، ویندوز موبایل را حاصل شد؛ سیستم‌عاملی که با وجود تجارب بسیار خوبی که برای این شرکت به‌همراه داشت، در بازار جهانی موفقیت چندانی به‌دست نیاورد.

تاریخچه شرکت مایکروسافت: طراحی جدید

مایکروسافت در سال‌های 2010 و 2011 با زبان طراحی مترو آشنا شد که اولین بار در طراحی ویندوز فون از آن استفاده کرد. این زبان از طراحی‌ای ساده بهره‌مند بود و بلوک‌های تعاملی را به طراحی رابط کاربری ویندوز اضافه کرد. آشنایی با این زبان جدید موجب شد تا در فوریه 2012، ویندوز 8 با ظاهری جدید به‌بازار عرضه شود. مایکروسافت در همان سال سرفیس را معرفی کرد؛ اولین کامپیوتر و تبلت‌ای که تمامی قطعاتش توسط این شرکت ساخته شد.

سال 2013 نیز سالی سرنوشت‌ساز در دنیای گیم و بازی محسوب می‌شد چراکه ، ایکس باکس وان را معرفی کرد؛ کنسولی که در رقابت با پلی استیشن ظاهر شد و توانست بخش وسیعی از علاقه‌مندان به بازی‌های ویدیویی را جذب کند. در همان سال دپارتمان‌های مایکروسافت تقسیم‌بندی شد و شرکت به بخش‌هایی شامل سیستم‌عامل، اپلیکیشن، رایانش ابری و سخت‌افزار تقسیم شد.

فوریه 2014 استیو بالمر از سمت مدیرعاملی کنار گذاشته شد و ساتیا نادیلا، مدیر بخش رایانش ابری به سمت مدیرعاملی درآمد. در دوران نادیلا در ، اتفاقات بزرگی به‌وقوع پیوست. مایکروسافت دست به خرید نوکیا با قیمت 7.2 میلیارد دلاری زد و یکی از بزرگ‌ترین ضررهای شرکت رقم خورد؛ ضرری 7.6 میلیارد دلاری که در نهایت منجر به اخراج بیش از 7000 کارمند مایکروسافت شد.

برند مایکروسافت

شرکت شرکت سازنده ماین‌کرفت در همان سال‌ها توسط مایکروسافت به قیمت 2.5 میلیارد دلار خریداری شد. ردموندی‌ها شرکت امنیتی Hexadite را نیز با قیمت 100 میلیون دلار خریداری کردند. با وجود تمامی این اتفاقات، نادیلا و موفقیت‌هایش را با عرضه ویندوز 10 می‌شناسند؛ سیستم‌عاملی که در چند سال اخیر بخش اعظمی از کاربران کامپیوتری را در اختیار خود قرار داده است. هم‌زمان با عرضه ویندوز 10، سرویس واقعیت مجازی هولولنز نیز معرفی شد. یکی از محصولات جدید ردموندی‌ها در همان سال، ویندوز سرور 2016 بود که تا به‌امروز نیز مورد استفاده است و آخرین ورژن از ویندوز سرور محسوب می‌شود.

ادغام کامپیوترهای شخصی و ایکس‌باکس موجب شد تا پلتفرم ویندوس یونیورسال در سال 2016 تأسیس شود. در همان سال به بنیاد لینوکس پیوست و با پرداخت سالانه حق عضویت 500 هزار دلاری، جایگاه عضو پلاتینیوم را به‌خود اختصاص داد.

تاریخچه شرکت مایکروسافت: وضعیت کنونی شرکت microsoft

فعالیت هم‌اکنون برسه بخش متمرکز است: بخش خدمات تجاری که شامل نرم‌افزاری همچون آفیس، اسکایپ، اکسچنج و وب‌سایت لینکدین می‌شود، بخش «رایان هوشمند ابری» که مایکروسافت SQL Server، ویژوال استودیو و سرویس آژور را دربرمی‌گیرد و در نهایت بخش More Personal Computing که سیستم‌عامل ویندوز، لپ‌تاپ‌ها و All in one های سرفیس استودیو، محصولاتی همچون ایکس‌باکس و سرورهای بازی را شامل می‌شود. به‌تازگی نیز جدیدترین سیستم‌عامل این شرکت تحت عنوان «ویندوز 11» به‌شکل عمومی در اختیار کاربران قرار گرفت؛ سیستم‌عاملی که امیدوار است بتواند انتظارات کاربران و طرفداران را به‌بهترین شکل ممکن برآورده کند.

وضعیت کنونی مایکروسافت

مایکروسافت هم‌اکنون با داشتن 124 هزار کارمند در سرتاسر جهان و اختصاص دادن ارزش 87 میلیارد دلاری، در جایگاه سوم برندهای با ارزش جهان قرار می‌گیرد.