راهنمای خرید دوربین عکاسی
انواع بسیار زیادی از دوربین های عکاسی شامل دوربین های کوچک تا انواع دوربین های DSLR وجود دارند. اگر برای اولین بار به فکر خرید یک دوربین عکاسی افتادهاید حتما سوالات زیادی در ذهنتان وجود دارد. انتخاب یک دوربین بدون داشتن اطلاعات کافی میتواند دلهرهآور باشد. ما در اینجا سعی میکنیم شما را برای رسیدن به بهترین انتخاب راهنمایی کنیم.
امروزه دوربینهای دیجیتال به دو دستهی اصلی دوربینهای بدون آینه و دوربینهای DSLR تقسیم میشوند.دوربین عکاسی
دوربینهای DSLR و دوربینهای بدونآینه دو نوع از دوربینهایی هستند که میتوانند قابلیتهای حرفهای و امکان تعویض لنز را در اختیارتان قرار دهند. دوربینهای حرفهای یا DSLR از تکنولوژی تک لنز انعکاسی یا Single Lens Reflex برای هدایت کردن پرتوهایی که از دریچهی دیافراگم وارد میشود، به منظرهیاب که در واقع دریچهای برای دیدن پیشنمایش عکس است، بهره میگیرند.
زمانی که شاتر را فشار میدهید، آینهای که برای بازتاب کردن پرتوها و هدایت آن به سمت منظرهیاب در مسیر قرار گرفته، بسیار سریع کنار میرود و پرتوها به حسگر حساس به نور برخورد میکند و سیگنال الکتریکی ضعیفی ایجاد میشود. به این ترتیب با پردازش سیگنال، عکسها ثبت میشوند.
در دوربین بدون آینه، همانطور که از نامش متوجه شدهاید آینهای برای انعکاس پرتوها در کار نیست. پرتوها همیشه به حسگر برخورد میکنند. زمانی که عکس میگیرید، پرتوها در شرایط همان لحظه روی حسگر تابیده شده و ثبت میشود. بنابراین منظرهیاب آپتیکال وجود ندارد! اگر منظرهیابی در کار باشد، صرفاً الکترونیکی است و به عبارت دیگر تصویری که حسگر همواره در حال ثبت کردن آن است را در یک نمایشگر کوچک مشاهده میکنید که از نوع LCD و LED است.
حذف شدن آینه موجب میشود که ابعاد کلی بدنهی دوربین Mirrorless کوچکتر از دوربینهای DSLR باشد. وزن نیز کمتر میشود. با توجه به کاهش ابعاد بدنهی دوربین یا Body، کمپانیهای معروفی مثل Canon و Nikon مشغول طراحی و ساخت لنزهای جدید برای این مدلها شدهاند و در حال حاضر لنزهای متنوعی نیز در بازار موجود است.
قبل از اقدام به خرید دوربین عکاسی، از خود بپرسید چه مدل عکاسیای میخواهید با دوربین خود انجام بدهید؟
این موضوع مهم است که بر اساس کاری که میخواهید انجام دهید باید دوربین مربوط به آن را انتخاب کنید. عکاسی تبلیغاتی، عکاسی در آتلیه، عکاسی خبری، یا…؟ بیشتر عکسهایتان را در کجا میگیرید؟ در مکان سر بسته، یا در محیط بیرون، در چه مرحلهای از عکاسی قرار دارید، و از همه مهمتر: چه قدر پول دارید؟
چه فاکتورهایی در انتخاب یک دوربین دیجیتال اهمیت دارد؟
در جدول مشخصات دوربینهای دیجیتال فاکتورهای بسیار متعدد عنوان میشود که اگر سررشتهای در کار با دوربینهای عکاسی نداشته باشید احتمالا بسیاری از آنها برایتان غریب باشند. انواع اصطلاحات تخصصی و اعداد و ارقام و حروف اختصاری در میان مشخصات دوربینها ذکر میشوند. تمام این اعداد و حروف دیوانهوار به چه معنی هستند؟ کدام یک اهمیت بیشتری دارند و کم و زیاد بودن کدام یک بهتر بودن یک دوربین را نشان میدهد؟
به طور کلی میتوان این مشخصات را به دو دسته کلی تقسیم کرد: دسته اول مشخصاتی که نقش تعیین کننده در انتخاب شما دارند و دسته دوم مشخصاتی که نباید براساس آنها تصمیمگیری کنید و تنها در صورت برخورداری دوربین انتخابی شما از این ویژگیها میتوانید از استفاده از آنها لذت ببرید. این تقسیم بندی اجازه میدهد که انتخابی هوشمندانه داشته باشید و وجود یا عدم وجود یک قابلیت شما را از عملکرد اصلی دوربین غافل نکند.
رزولوشن :
اگر به طراحی جعبه و پوسترهای مربوط به معرفی دوربینهای عکاسی توجه کنید، بعد از نام برند و مدل دوربین، مهمترین عبارتی که به چشم میخورد، رزولوشن سنسور خواهد بود. پس میتوان نتیجه گرفت که از منظر تجاری، مگاپیکسل سنسور نقشی اساسی در فروش دوربین عکاسی دارد. بر اساس آمار، بالاترین حد ایزو (ISO) پس از رزولوشن، برای کاربران دوربینهای عکاسی اهمیت دارد، و پس از آن تواناییهای مربوط به رزولوشن و سرعت فیلمبرداری قرار دارد.
نمیتوان بالا بودن رزولوشن و تأثیر آن بر کیفیت عکس را کاملا نادیده گرفت؛ اما این تأثیر در مقایسه با دیگر عوامل دخیل بر این موضوع، چندان مهم نیست و اگر شما به دنبال عکسی شفاف و اصطلاحا شارپ هستید، بههیچوجه نباید رزولوشن سنسور را عاملی تعیینکننده در خرید دوربین قرار دهید.
فوکوس :
یکی از ویژگیهای تأثیرگذار بر کیفیت دوربینها، سیستم فوکوس آنها است. یک دوربین عکاسی با توانایی فوکوس سریع و دقیق، شما را در ثبت هرچه باکیفیتتر لحظات مدنظرتان کمک خواهد کرد. فوکوس خودکار از طریق تاباندن نور یا اشعه به سوژه و بازتاب آن به دوربین فاصلهی بین سوژه و دوربین را محاسبه میکند.
وقتی دوربین میزان فاصله را تشخیص داد، بر اساس همین اطلاعات لنز را برای انجام فوکوس تنظیم میکند. نکتهی مثبت در مورد فوکوس خودکار اکتیو این است که این سیستم میتواند در شرایط نور بسیار ضعیف نیز عمل کند؛ کاری که معمولا فوکوس خودکار پسیو از عهدهی آن برنمیآید. نکتهی منفی این سیستم محدودیت کارایی آن به سوژههای ثابت است. بهعلاوه، سوژه نمیتواند بیش از ۵ تا ۷ متر از شما فاصله داشته باشد؛ در غیر این صورت نور یا اشعه به سوژه نرسیده و بازتاب به دوربین انجام نخواهد شد و در نتیجه عملکرد سیستم مختل میشود.
هنگام انتخاب یک دوربین باید کیفیت سیستم فوکوس اتوماتیک آن را به طور جدی مورد بررسی قرار دهید. هنگامی که شما سوژهای را مشخص کردید، باید بتوانید به سرعت و با دقت روی آن فوکوس کنید. برای فعال کردن سیستم فوکوس اتوماتیک، کافیست دکمه شاتر را تا نیمه فشار دهید و روی چیزی در کادر تمرکز کنید.
0 دیدگاه