چند نکته علمی در مورد سلامتی
چند نکته علمی در مورد سلامتی:زمانی که صحبت از سلامتی و تغذیه است، ابهامات بسیاری پیش میآید. اغلب به نظر میرسد مردم، حتی کارشناسان خبره، نظرات کاملا متضادی دارند. همیشه بین رژیم گرفتن و نگرفتن، بین اینکه یک ماده غذایی میتواند مفید باشد یا مضر و از این دست مسائل چالشهایی وجود داشته است. در این مقاله سعی شده است تا بر اساس تحقیقات و مطالعات صورت گرفته از سوی محققین بر مبنایی علمی، به ۲۷ نکته علمی در مورد سلامتی پرداخته شود.
نوشیدنیهای دارای قند مصرف نکنید
چند نکته علمی در مورد سلامتی:نوشیدنیهای دارای قند چاقکنندهترین خوراکیهایی هستند که میتوانید وارد بدن خود کنید. دلیلش این است که مغز، قند مایع را مانند کالریهایی که از طریق غذاهای جامد وارد بدن میشود، تشخیص نمیدهد. به همین دلیل، زمانی که نوشیدنی گازدار مصرف میکنید، در واقع مجموعا کالری بیشتری مصرف میکنید.
آجیل بخورید
آجیل علیرغم چربی بالایی که دارد، بسیار مغذی و سالم است. آجیل حاوی مقدار زیادی منیزیم، ویتامین E، فیبر و دیگر مواد مغذی است. مطالعات نشان دادهاند که آجیل میتواند به کاهش وزن و مبارزه با دیابت نوع ۲ و بیماریهای قلبی کمک کند. علاوه بر این، حدود ۱۵-۱۰٪ از کالریهای موجود در آجیل حتی جذب بدن هم نمیشوند و برخی شواهد نشان میدهند که آنها میتوانند متابولیسم را افزایش دهند.
در یکی از تحقیقات نشان داده شد که بادام در مقایسه با کربوهیدراتهای پیچیده کاهش وزن را تا ۶۲٪ افزایش میدهد.
از قهوه نترسید
قهوه به صورت غیرمنصفانهای بد جلوه داده شده است. واقعیت این است که قهوه بسیار سلامتیبخش است. آنتیاکسیدانهای قهوه زیاد است و مطالعات نشان دادهاند کسانی که قهوه مینوشند عمر طولانیتری دارند و خطر ابتلا به دیابت نوع ۲، بیماری پارکینسون، آلزایمر و بیماریهای متعدد دیگر در آنها کم است.
ماهی چرب بخورید
تقریبا همه موافقند که ماهی غذای سالمی است. این مورد به ویژه در مورد ماهیهای چرب مانند سالمون که حاوی اسید چرب امگا۳ و مواد مغذی بسیار دیگر است صحت دارد. مطالعات نشان دادهاند در افرادی که بیشترین مقدار ماهی را مصرف میکنند، خطر ابتلا به انواع بیماریها مانند بیماریهای قلبی، زوال عقل و افسردگی کمتر است.
خواب کافی داشته باشید
چند نکته علمی در مورد سلامتی:در مورد اهمیت خواب کافی نمیتوان بیش از این نمیشود تاکید کرد. خواب کافی اگر نه بیشتر، اما به اندازهی رژیم و ورزش اهمیت دارد. کمبود خواب میتواند مقاومت به انسولین را تحریک کند، همچنین در اثر کمخوابی هورمونهای اشتها به خوبی کار نمیکنند و عملکرد ذهنی و فیزیکی شما کاهش مییابد.
علاوه بر این کمبود خواب، یکی از قویترین فاکتورهای خطر برای اضافه وزن و چاقی در آینده است. یکی از مطالعات نشان داده است که کمبود خواب۸۹٪ و در بزرگسالان ۵۵٪ خطر چاقی را افزایش داده است.
کمی آب بنوشید، به خصوص قبل از وعدههای غذایی
نوشیدن آب کافی مزایای متعددی دارد. یکی از مزایای مهم آن افزایش مقدار کالریای است که میسوزانید. طبق دو تحقیق انجام یافته، نوشیدن آب کافی میتواند متابولیسم را ۲۴٪ تا ۳۰٪ در یک دورهی ۱ تا ۱.۵ ساعته افزایش دهد. اگر روزانه ۲ لیتر آب بنوشید، میتواند به سوازندن ۹۶ کالری اضافی منجر شود. بهترین زمان نوشیدن آب نیم ساعت قبل از وعدههای غذایی است. مطالعهای نشان داده است که نیم لیتر آب، ۳۰ دقیقه قبل از هر وعده کاهش وزن را تا ۴۴٪ افزایش میدهد.
از روغن زیتون با درجهی خلوص بالا استفاده کنید
چند نکته علمی در مورد سلامتی:روغن زیتون با درجهی خلوص بالا، سالمترین روغن در دنیا است. این روغن حاوی روغنهای اشباعنشده و آنتیاکسیدانهای قدرتمندی است که میتوانند با التهاب مبارزه کنند. روغن زیتونِ بسیار خالص منجر به اثرات سودمند بسیاری برای سلامت قلب میشود و خطر مرگ بر اثر حملات قلبی یا سکته در افرادی که روغن زیتون مصرف میکنند بسیار پایینتر است.
به مقدار زیاد از گیاهان دارویی و ادویهجات استفاده کنید
چند نکته علمی در مورد سلامتی:برای مثال زنجبیل و زردچوبه هر دو حاوی اثرات آنتیاکسیدان و ضدالتهاب هستند و مزایای سلامتیبخش بسیاری را به دنبال دارند. باید تا جایی که میتوانید از گیاهان دارویی و ادویهجات مختلف استفاده کنید، چرا که بسیاری از آنها اثرات موثر و قدرتمندی بر سلامت شما دارند.
مراقب روابطتان باشید
چند نکته علمی در مورد سلامتی:روابط اجتماعی بسیار مهماند و نه تنها سلامت ذهنی، بلکه سلامت بدنی را نیز تحتالشعاع خود قرار میدهند. تحقیقات نشان دادهاند افرادی که روابط نزدیکی با دوستان و خانواده دارند سالمتر هستند و عمر طولانیتری نسبت به بقیه دارند.
0 دیدگاه